Публикаций нет
Ieva Struka, teātra zinātniece29.11.2017.
Izcils režisora darbs ar lellēm un aktieriem, neaizmirstamas pašas lelles un apburoši jaunie un gandrīz jaunie Leļļu teātra aktieri. Tiktāl Rainis būtu stāvā sajūsmā. Un jūs arī. Tāpēc noteikti vērts doties uz šo izrādi pieaugušajiem, bet respektējiet, lūdzu, teātra norādīto mērķauditorijas vecumu!
Inese Mičule, režisore29.11.2017.
Piektdienas vakars izvērtās necerēti pacilājošs - pateicoties Leļļu teātra jaunajai izrādei "Zelta zirgs". Šis notikums nelaida mani vaļā vēl pāris nākamās dienas, jo pārsteidza un ierāva tik pazīstamā stāsta provokācija, spēle, atklātība un arī atļaušanās. Jāredz, noteikti jāredz - tā saku visiem, kurus satieku. Tādu "Zelta zirgu" nebūsiet gaidījuši. Labā un ļaunā iemiesošanās telpā, lellēs, skaņās - darīja ar mani pārsteidzošu lietu - līdzpārdzīvojumu. Man pašai par pārsteigumu - tik ļoti pieslēgusies uz skatuves notiekošajam nebiju sen, godīgi! Visu cieņu radošajai komandai! Paldies!!!
Edīte Tišheizere29.11.2017.
"Zelta zirgs" Dudam Paivam izdevies pārsteidzošs un skarbs. Zili stikli var pārgriezt rīkli, zaļi ledi - iedurties un pārplēst uz pusēm. Būtiskais, ka šajā ekstrēmajā formā nav pazudusi Raiņa žēlotā "vidū stinga dvēselīte". Izrāde tiem, kas ilgojas pēc leļļu teātra pieaugušajiem.
Valda Čakare, teātra zinātniece29.11.2017.
Lelles ir lielas, izteiksmīgas un neticami plastiskas. Cilvēka figūru iespējams samīcīt divu sauju lieluma murskulī, saraustīt sīkos gabaliņos un atkal atļaut tai izslieties pilnā augumā, kuru balsta un vissmalkākajās niansēs atdzīvina aktiera ķermenis. Šaha noteikumu nezinātāju gan var mulsināt Baltā tēva un Melnās mātes izvēle kārtot savstarpējās attiecības tieši ar šīs spēles starpniecību, bet salstošās Saulcerītes krampjainās trīsas seksuālā varmākas prinča apskāvienos ir nolasāmas jo skaidri.
Inga Grencberga / Dž. Dž. Džilindžers29.11.2017.
Ejot uz @Lelluteatris Raiņa izrādi “Zelta Zirgs” pieaugušajiem, neko TĀDU es negaidīju... absolūti labākajā nozīmē! Ne’spoilošu - aizejiet, tas totāli ir tā vērts!
Līga 29.11.2017.
Sen nebiju redzējusi ko tik lielisku. Fantastiska režija, pārsteidzošas lelles, nevainojama aktierspēle, lieliska humora dzirksts un pilnīgi citāds skatījums uz Raini. Esmu sajūsmā!
Gunta29.11.2017.
Tas reiz ir ĪSTS leļļu teātris, miiiiiiilzīgs prieks par meklēšanu un atrašanu!
Brigita13.02.2018.
Izcili. Skaistais nolīdzsvaro asiņaino un pēcgarša ir neaizmirstama.
Gunta16.03.2018.
Fantastiska izrāde! Neparastas lelles, ļoti iepriecinoša aktierspēle. Izcils režisora darbs. Rainis nekur nav pazudis, viņa idejas arvien vēl dzīvas. Lieliska Leļļu teātra izrāde pieaugušajiem!
Gunta04.04.2018.
Ļoti iesaku šo uzrādi visiem, kas uzdod jautājumus, meklē atbildes un novērtē kvalitāti. Skats uz Raini jaunām acīm, arī neglaimojošs un nedaudz pabaiss, bet vajadzīgs un svētīgs. Paldies Leļļu teātrim par šo drosmīgo iestudējumu!
Atis13.04.2018.
Pusi izrādes sēdēju ar vaļā muti un pēc izrādes nebija īsti vārdu, kā raksturot, kā vien šokējoši izcili. Emociju gamma, ko izrādei ir izdevies apvienot bija tik plaša, kā nevienā klasiskajā teātrī. Lelles un aktieru spēja tām iedvest dzīvību, kā arī leļļu sadarbība ar aktieriem bija kas neredzēts! Paldies par izrādi!
Inga28.09.2020.
Nebaudāma luga!!!Tā ir briesmu un šausmu izrāde, Un ja skatītāji ir sajūsmā par šādu nekultūras mēslu, tad jājautā, kas ir cilvēku dvēselēs un prātos?????Šeit ir runa par psihiskām novirzēm cilvekos, kas šādu lugu iestudējuši, gan sajūsmā par tās uzveduma veidošanu. Vai tad to var saukt par Raiņa "Zelta zirgu"???Izvarota luga!!
Marina25.05.2018.
Lieliski! Paldies!
Ваш отзыв
Отправить отзыв!
* Если отзыв не соответствует общепринятым нормам, Кукольный театр имеет право его не публиковать
Райнис / Матис Грицманис

Zelta zirgs

Золотой конь
Спектакль на латышском языке Lasīt latviski
Продолжительность: 1:10, 1 cēliens
Рекомендуем: 16+
Драматургия: Матис Грицманис
Дата премьеры: 24.11.2017.
Режиссер: Дуда Пайва
Художник по куклам: Дуда Пайва
Сценограф: Андрис Еглитис
Xудожник по костюмам: Вита Радзиня
Композитор: Рихардс Залупе
Xудожник по свету: Юлия Бондаренко
Ассистент режиссера: Павел струминский

О спектакле


© Latvijas Leļļu Teātris, 2024